ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Турнир во мал фудбал 2014 St-Barthélemy
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Турнир во мал фудбал 2013 St-Barthélemy
Караван низ Македонија 2014
Годишна програма 2013
Стара-Нова Година 2014
Меморијален турнир во мал фудбал Борис Трајковски
Неделен фудбал
Весниците за Друштвото
Македонија 2025
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
Стара-Нова Година 2014
Традиционален дочек на Стара Нова Година


Ве покануваме
Кате и Нели ти реков, дваесет години во водите на македонската музика!                      
П р о г р а м а

               На самиот влез:

- топла ракија;

-
 Новогодишна богата лотарија;

- Лепче со паричка, (Најсреќниот - кум на претстојната година).


Во сабота на 19 јануари 2013 година со почеток во 20 цена ЦФХ
Grande Salle Polier-Pitet!

                                          
За гурманите традиционална скара-ќебапи!
За жедните од сите врсти на пијалоци!
 
Info : Костадинов Зоран -Трајков Иван  - Ацо Георгиев
   079 501 32 14     - 079 331 72 40  - 076 262 04 32

Facebook –Makedonsko Dobrotvorno Drustvo «Makedonija» od Echallens

             С  п  о  н  з  о  р и:

- Diaz Daniela                                   - Семејството Костадинови;
    Fair Lady (Dadicka);       
                                                   - Семејството Гоневи;
- AXA-winterthur
          Toni Korboski;                         - Семејството Стојанов;         
                                          
- AGV – Toni;                                     - Семејството Ристиќ Адриано;
  
- I-Tec Ilev Joze;                         - Семејството Велкови
                                                                                „Далвина“;
- VT FIDUCIAIRE SARL;
                                         

                                                  

                                            

                                                                  
                                                                     
ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори