ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Турнир во мал фудбал 2014 St-Barthélemy
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Турнир во мал фудбал 2013 St-Barthélemy
Караван низ Македонија 2014
Годишна програма 2013
Стара-Нова Година 2014
Меморијален турнир во мал фудбал Борис Трајковски
Неделен фудбал
Весниците за Друштвото
Македонија 2025
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
Македонија 2025
Соопштение за јавност бр. 2
ОТВОРЕНА РЕГИСТРАЦИЈАТА ЗА
ГЛОБАЛНИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ САМИТ ЗА МАКЕДОНИЈА 2013
 
 
Македонија 2025 од 8-10 октомври ќе го одржи вториот Глобален инвестициски Самит за Македонија, а град домаќин повторно ќе биде Охрид. Тема на овогодинешниот самит ќе биде зајакнувањето на националната конкурентност со стимулирање на иновацијата, претприемништвото и трансферот на стручното знаење. Како приоритетни за Македонија во глобалното опкружување таргетирани се секторите: Инфраструктура, транспорт и развој на телекомуникациската и информатичкатаинфраструктура; Природни ресурси, енергија и обновлива енергија; Производство, истражување и развој; Развој на човечки ресурси.
 
Од  14 јуни и официјално е отворена регистрацијата за учество на самитот на следниот линк: http://www.mgisummit.org/attendees.php?action=register
Сите заинтересирани компании и бизнис професионалци можат да ја искористат можноста и со раната регистрација до 30 јули да обезбедат свое учество по привилегирана цена.
 
Организаторот и оваа година очекува масовна посетеност со учество на повеќе од 300 македонски, компании од Дијаспората и други заинтересирани странски инвеститори. Работната агенда ќе вклучува пет панели и повеќе настани за поврзување и дружење на учесниците. На задоволство на Македонија 2025 досега потврдени говорници на Самитот 2013 се: Мајк Зафировски – претседател на Македонија 2025, Др. Ченто Велјановски - Менаџер и Партнер во Кејс Асошиејтс, Др. Невенка Димитрова - Истражувач, Постар Директор на Филипс Центарот за Истражување, Министрите Веле Самак, Џери Наумоф и Иво Ивановски, Проф. Миле Терзиовски - Декан на Интернационалната Школа за Бизнис на Универзитетот Јужна Австралија, како и претседавачот и на Самитот Зоран Мартиновски ипотпретседавачот Ендрју Пејкоф.
 

OPENED REGISTRATION FOR
THE MACEDONIA GLOBAL INVESTMENT SUMMIT 2013
 
 
Macedonia 2025 has the distinct pleasure to announce the second Macedonia Global Investment Summit that will take place from October 8-10, 2013 and the city host will be again Ohrid. The topic of this year’s Summit will be strengthening of the national competitiveness through innovation, entrepreneurship and transfer of know-how. Targeted Macedonian sectors in the global environment are: Infrastructure, transportation and ICT development; Natural resources, energetics and renewable energy; Manufacture, research and development; Human resources development.
 
 
The Organizer, this year as well, expects mass turnout having more than 300 Macedonian companies, companies from the Diaspora and other interested foreign investors. The working agenda consists of five panels and several networking events. On great pleasure of Macedonia 2025 up to now confirmed speakers are: Mike Zafirovski – Chairman of Macedonia 2025, Cento Veljanovski, PhD – Managing Partner of Case Associates, Nevenka Dimitrova, PhD  - Research Fellow, Senior Director at Philips Research, USA, the Ministers in the Macedonian Government: Vele Samak, Jerry Naumoff and Ivo Ivanovski, Professor Milѐ Terziovski – Dean of the International Graduate School of Business, South Australia, as well as the Chair of the Summit Zoran Martinovski and the co-chair Andrew Peykoff Sr.
 
More details on the event are available at the official Summit website www.mgisummit.org. Support and additional information is provided by Macedonia 2025 offices in Crown point, Indiana (phone: 1.219.3120.1410) and Skopje, Macedonia (phone: 389.2.3218.631; e-mail: office@macedonia2025.com).

ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори