ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Турнир во мал фудбал 2014 St-Barthélemy
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Турнир во мал фудбал 2013 St-Barthélemy
Караван низ Македонија 2014
Годишна програма 2013
Стара-Нова Година 2014
Меморијален турнир во мал фудбал Борис Трајковски
Неделен фудбал
Весниците за Друштвото
Македонија 2025
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
Во недела на 15-ти декември 2013 во St-Bartelémy се одржа гала ручекот со локалната самоуправа.
Гостите
на денот: Општина Еchallens, Општина St-Barthelmy, и Општина Goumens и Хорот од истоименото место, беа презадоволни од покажаното гостопримство на домаќините, од вкусот на Македонската кујана, а сето тоа придружено со прекрасните звуци на Македонската народна музика кои течеа од виолината на реномираниот гостин од Македонија Зоран Џорлев.
Одреден број од нашите гости покажаа интерес за нашите ора, а неколку од нив ги научија за рекордно време.


Гостите беа претставени од председателот Иван Трајков, Ванчо Стојанов и Никола Мирчев.
Еве неколку видни имиња  од гостите: Господинот Доминик Дафлон (градоначалник на Општина St-Barthelmy), Господинот Жан-Лук Безансон (градоначалник на Општина Goumens), Господинот бивш пратеник на Парламентот на Швајцарската Конфедерација и член на Советот на Европа Господинот Виктор Руфи, Диригентот на хорот Блез Метро, претседателот на хорот и членови на машкиот хор
l’Harmonie des Campagnes Goumoens la Ville
 (кој во својот репертоар имаат и Македонски песни во хорска адаптација), представници од Заедницата на Македонските друштва во Швајцарија, Македонската црковна општина «Св. Наум Охридски» од Триенген, Здружението на Македонските друштва во Швајцарија (ЗМД), Македонското Друштво «Св. Кирил и Методиј» во Баар, и представници на Македонската Амбасада во Швајцарската Конфедерација во Берн.

Уште на почетокот новинарката на локалниот весник Echo du Gros de Vaud, Госпоѓата Dany Schaer ја направи семејната фотографија на Друштвото.
Задоволствот беше видливо и изразено преку кратките говори на гостите.
Довидување по две години. 

Веб Мастерот на друштвото.

 НОВОГОДИШЕН РУЧЕК ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА ДРУШТВОТО
 
Не Кажувај Либе“ и Зоран Џорлев
 
 
Оваa година друштвото „Македонија“ од Ешелан, новогодишниот ручeк го организира на 08.12.2013
година од 10 часот, во комуналната сала на St-Barthelemy.
 
Традиционални македонски специјалитети припремен од нашите сопруги.
Гости на денот: Општина Еchallens, Општина St-Barthelmy, и Општина Goumens-la-Ville.
 
За доброто расположение на присутните гости, еден гост од Македонија го поканивме,
ЗОРАН ЏОРЛЕВ, виолинист и директор на Танец.

 
  
Претседател: Иван Трајков
Тел: 079 331 72 49


ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори