ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори
Добродојдовте на интернет страните на Друштвото „Македонија“ - Echallens
Основано во 1989
Турнир во мал фудбал 2014 St-Barthélemy
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Турнир во мал фудбал 2013 St-Barthélemy
Караван низ Македонија 2014
Годишна програма 2013
Стара-Нова Година 2014
Меморијален турнир во мал фудбал Борис Трајковски
Неделен фудбал
Весниците за Друштвото
Македонија 2025
Новогодишен ручек 2013 со локалната власт и членовите на друштвото
15.09.2013-Турнир во голем фудбал по повод 8-ми Септември
Недела, 15 септември 2013 година од 10 часот,


по повод
 8ми септември Ден на независноста на РМ,

свечен настан ИЗЛЕТ со
турнир на голем фудбал.
 
 .
 
На фудбалскиот терен во St-Barthélemy, добродојдени се сите што сакаат добра забава, да бидат дел од пикникот во Швајцарија, кој ќе остане незаменлив дел од македонската традиција во Швајцарија.
 Друштвото Македонија посветува големо внимание на спортот и спортските активности на својот народ, за најдобрите екипи обезбеди соодветни награди.
Секоја екипа има за награда едно печено прасе, плус едно за публиката од друштвото Македонија, по повод 8ми септември, секако проследено со традиционалата македонска песна.
Награда:    Шест печени прасиња
И во случај на лошо
време ПИКНИКОТ ќе
се одржи!
За гурманите традиционалната скара Кебапи, а за жедните од сите врсти на пијалоци.
Инфо:  www.makedonia.ch, Facebook; Makedonsko Dobrotvorno Drustvo « Makedonija » - Echallens
Резервиpaјте ја оваа дата.    Дојдете и вие!
Повелете, бидете и Вие дел од оваа прекрасна манефестација.
ПочетокРаботно претседателствоЧленовиСемејствата на членовитеСпонзориКонтролен одборФотографииКорисни адресиКонтактАрхиваАрхива 2011 избори